www.thessalonikinews.gr
ΕΛΛΑΔΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κοιτάμε μπροστά. Δεν μπορούμε, όμως, την ίδια ώρα να σιωπούμε» δήλωσε ο δήμαρχος Στ .Αγγελούδης για την καθαριότητα και τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης

W01 100717
Κοινοποίηση

Στα ανοιχτά «μέτωπα» της καθαριότητας και των οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2024, στάθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το μεσημέρι, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ. Αγγελούδης ανέφερε αρχικά πως θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους δημότες για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την πόλη στο πλαίσιο της προεκλογικής του δέσμευσης «για διαρκή λογοδοσία και διαφάνεια παντού». «Δεν προτίθεμαι να ανοίξω διάλογο με την απερχόμενη διοίκηση. Κοιτάμε μπροστά. Δεν μπορούμε, όμως, την ίδια ώρα να σιωπούμε» ήταν τα πρώτα λόγια του.

Ειδικότερα για την καθαριότητα είπε πως παρέλαβε «μια πόλη αφημένη, πολιορκημένη από τα σκουπίδια και τα ογκώδη, μια πόλη βρώμικη, υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί», προσθέτοντας πως «ορθώς διετάχθη εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην κατάσταση που ζήσαμε στις γιορτές».

Έκανε έναν απολογισμό των πρώτων 15 ημερών της θητείας του, δίνοντας αριθμούς για τα ογκώδη και τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τους κάδους. «Η πόλη άρχισε να καθαρίζει, το βλέπουμε, το διαπιστώνουν οι συμπολίτες μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Θεσσαλονικείς πως αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε, δε, πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν, ενώ ζήτησε από τους δημότες και τους επισκέπτες να σέβονται τους δημόσιους χώρους.

Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα, ο κ. Αγγελούδης μίλησε για άνοιγμα στα ανταποδοτικά τέλη ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ. «Απαιτείται ως νέα δημοτική αρχή να διαχειριστούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Αυτό το πρωτοφανές άνοιγμα οδήγησε σε πολιτικές και λογιστικές ακροβασίες» είπε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, η προηγούμενη διοίκηση «στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εξόδων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού “στράγγιξε” στην κυριολεξία τους υπόλοιπους κωδικούς και άφησε άδεια ταμεία για την κοινωνική πολιτική, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, όλους τους υπόλοιπους τομείς ευθύνης του δήμου».

«Είναι σαφές πως επεδείχθη μια ανεξήγητη αδράνεια, προσλαμβάνοντας χαρακτηριστικά κακοδιαχείρισης, ανεπάρκειας και διαχειριστικής ανικανότητας» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς ο κ. Αγγελούδης για άλλα τρέχοντα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα το κυκλοφοριακό εξαιτίας του Flyover και τις επαφές που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη, απάντησε: «Είμαι υποχρεωμένος να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της πόλης στο κυκλοφοριακό και συγχρόνως να ψάχνω να υποδείξω λύσεις».

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στην εξεύρεση 2.500 θέσεων στάθμευσης πέριξ του κέντρου της πόλης. Όπως είπε, έχουν ήδη επιλεχθεί δημοτικά ακίνητα και δημόσιοι χώροι που μπορούν να διαμορφωθούν σε ανοιχτά πάρκινγκ για τους πολίτες. Την πρόταση αυτή υπέβαλε σε υπουργούς και όπως είπε, τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα.

Τέλος, ο δήμαρχος στάθηκε στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, που αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή του. Τόνισε πως το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο καθώς βρέθηκαν κονδύλια.

Πηγή: www.ertnews.gr-thessaloniki

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον Πλατύκαμπο από τους αγρότες

diktiou

Συνάντηση εργασίας για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

diktiou

Αναστάτωση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ: Νεαροί γρονθοκόπησαν τον οδηγό

diktio diktio