www.thessalonikinews.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάρις Μπίλλιας για τον αυτοκινητόδρομο «Flyover»: «Θα υπάρξει ένα σοκ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης»

W28 175903w31151529w30205356w03132921flyover 1024x576
Κοινοποίηση

Την εκτίμηση ότι λόγω της έναρξης των εργασιών κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover) θα υπάρξει ένα σοκ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, μιλώντας στο Αθναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο ίδιος επισήμανε πως «το δύσκολο διάστημα θα είναι ο πρώτος μήνας ή οι πρώτοι δύο μήνες» και πρόσθεσε: «θα το διαχειριστούμε, απλώς χρειάζεται λίγη υπομονή».

Στο ερώτημα αν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις επιπτώσεις των έργων, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε: «Σίγουρα, η παρουσία της Αστυνομίας θα βοηθήσει πολύ. Νομίζω ότι το βλέπουμε ήδη τώρα ότι ένας οδηγός για να πάει από τη Βασιλίσσης Όλγας στο κέντρο σε ώρα αιχμής, από εκεί που έκανε 15, 20 και 30 λεπτά, κάνει τη διαδρομή σε 10 λεπτά». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Θα αναφέρω τη δική μου άποψη: θεωρώ ότι μόνο με την αστυνόμευση και χωρίς κάποιες άλλες δράσεις είναι δύσκολο να απορροφηθεί ο όγκος των οχημάτων που θα διέλθει μέσα από το πολεοδομικό συγκρότημα. Χρειάζονται κατά πάσα πιθανότητα και άλλα».

Ο κ. Μπίλλιας συμπλήρωσε: «Έχει πάρει μια απόφαση το Υπουργείο Υποδομών και από ό,τι κατάλαβα και από την παρουσίαση που έγινε τη Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αρχικά με αυτά τα μέτρα και στην πορεία του χρόνου θα επαναξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν και άλλα όπλα που υπάρχουν στη φαρέτρα. Τέτοια μέτρα είναι σίγουρα η περαιτέρω ενίσχυση του ΟΑΣΘ με οδηγούς και λεωφορεία αλλά και μια εφαρμογή που θα πληροφορεί τον κόσμο για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο ώστε να μπορεί να επιλέγει καλύτερες διαδρομές. Σίγουρα θα χρειαστεί να επαναξιολογηθεί το ζήτημα του ποδηλατοδρόμου στη λεωφόρο Νίκης. Είναι πιθανόν να χρειαστεί να γίνουν και κάποιες μικρές κυκλοφοριακές μελέτες σε τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος που θα αλλάξουν την κυκλοφορία. (Θα μπορούσαν να γίνουν) κάποιες μονοδρομήσεις, κάποιες αμφιδρομήσεις και πιθανόν μια τροποποίηση στο ωράριο εργασίας, είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα, ενδεχομένως και με τηλεεργασία, γιατί όχι;».

Για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το θέμα, δήλωσε πως «το ότι όλοι έχουν προβληματιστεί και το συζητάνε είναι θετικό γιατί σημαίνει ότι θα ακούσουν και πιο εύκολα κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν και θα πειθαρχήσουν σε αυτές τις αλλαγές». Εξέφρασε, παράλληλα, την άποψη ότι μετά τους πρώτους μήνες που θα υπάρξουν δυσκολίες, «ο καθένας θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετακινείται. Κάποιοι θα εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα και θα μετακινούνται με τον ΟΑΣΘ. Πολλές λεωφορειακές γραμμές είναι άδειες. Είναι ένα από τα προβλήματα που μας δημιούργησε ο κορωνοϊός καθώς μειώθηκε πολύ ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν πλέον το λεωφορείο και όταν συνηθίσει κανείς σε έναν τρόπο μετακίνησης δύσκολα μετά γυρνά πίσω. Επίσης πολλοί μπορεί να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο και να πάνε και με τα πόδια, θα δούμε».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, σήμερα η ώρα αιχμής στον περιφερειακό είναι από τις 8.30 ως τις 9.30 το πρωί, ενώ αν αυτό το χρονικό διάστημα αυξηθεί και διαμορφωθεί από τις 8 ως τις 10 το πρωί, η κίνηση θα μοιραστεί και η αιχμή θα πέσει. Στα θετικά δεδομένα συνυπολόγισε και το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη οι αποστάσεις είναι μικρές, ενώ τόνισε: «Το να πάει κάποιος στη δουλειά του σε 45 λεπτά αντί για μισή ώρα νομίζω ότι είναι διαχειρίσιμο».

Ο κ. Μπίλλιας υπογράμμισε ότι στην πορεία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να ζητήσει και επιπλέον μέτρα και να προβεί σε παρέμβαση. «Το συντονιστικό όργανο που λειτούργησε από τις 20 Ιουλίου μέχρι και πριν από 10 μέρες δεν θα πάψει να υπάρχει. Πάλι αν χρειαστεί θα συνεδριάσουμε και θα προτείνουμε και εμείς επιπλέον μέτρα για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 17χρονος για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου

diktio diktio

Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ- Συγκέντρωση στις 9 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

diktiou

Θεσσαλονίκη: «Ο 34χρονος ήξερε μόνο για τη ληστεία και ότι δεν θα πάθαινε κανείς κακό»

diktiou