www.thessalonikinews.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρθολομαίος: Ελπίδα για θετικό βήμα του νέου Πάπα στον κοινό εορτασμό του Πάσχα

F0447654c67d096cab38ff0e946b4d50
Κοινοποίηση

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Διάλογος και Ελπίδες για μια Κοινή Χριστιανική Εορτή

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με ομάδα Αγγλικανών και Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών από τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων επισκόπων και κληρικών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τις προσδοκίες του για έναν άξιο διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου, ώστε να συνεχιστούν οι οικουμενικές σχέσεις και ο διάλογος που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Σημείωσε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των εκκλησιών, ειδικά με την αγγλικανική κοινότητα.

Ο Πατριάρχης τόνισε τη χαρά που ένιωσαν όλοι οι Χριστιανοί παγκοσμίως κατά την πρόσφατη εορτή του Πάσχα, που γιορτάστηκε την ίδια ημέρα. Αυτή η ενότητα συνιστά μια σπάνια ευλογία και επιβεβαιώνει την κοινή πίστη μας. «Με τον μακαριστό Πάπα Φραγκίσκο προσπαθήσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία ώστε οι χριστιανοί να εορτάζουν το Πάσχα την ίδια ημέρα. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, διατηρούμε την ελπίδα ότι ο νέος Πάπας θα είναι θετικός, όπως ήταν και ο προκαθήμενος», είπε χαρακτηριστικά.

Όραμα για το Μέλλον

Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε επίσης στην ετήσια επέτειο των 1.700 ετών από τη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια, επισημαίνοντας τη σημασία της κοινής τιμής για αυτήν την σημαντική στιγμή στην ιστορία της εκκλησίας. Το προσκλητήριο προς τον νέο Πάπα Ρώμης να συμμετάσχει στην επίσκεψη αυτή είναι ένδειξη του διαρκούς οράματος για ενότητα και συνεργασία. «Ελπίζουμε ότι ο διάδοχος του Φραγκίσκου θα επιθυμήσει να μετοικήσει στην κοινή μαςcelebration του 2025, που θα μας προσφέρει μια ακόμα ευκαιρία να γιορτάσουμε την πίστη μας», δήλωσε ο Πατριάρχης.

«Είναι δυνατή η συνεργασία και ίσως αυτό να συνδυαστεί με την επίσημη επίσκεψη του νέου Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά την θρονική μας εορτή, που γιορτάζεται στις 30 Νοεμβρίου, προς τιμήν του Απόστολου Ανδρέα», πρόσθεσε με έμφαση ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του για τη θετική κατεύθυνση που μπορεί να ακολουθήσει η νέα ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Με αυτόν τον τρόπο, η συνεργασία και ο διάλογος μεταξύ των χριστιανικών κοινοτήτων μπορεί να ενισχυθούν, ενισχύοντας περιοχές όπως είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον πλησίον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Ecofin ο Κ. Χατζηδάκης

diktiou

Βουλή Πρόταση Δυσπιστίας Ζωντανή Ομιλία Μητσοτάκη

user 3

Νέες Προτάσεις Λιβάνιου για τον Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Μεταρρυθμίσεις στην Εκλογική Διαδικασία και Ανάπτυξη Διαφάνειας

user 3