Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας στην Κωνσταντινούπολη
Η Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει ένα σπουδαίο διεθνές συνέδριο για μαθητές που αγαπούν τη λογοτεχνία, αφιερωμένο στην εμβληματική Ελληνίδα ποιήτρια, Κική Δημουλά. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Μαΐου 2024 και αναμένεται να προσελκύσει νέους λογοτέχνες, φοιτητές και καθηγητές από διάφορες χώρες, που θα εστιάσουν στο έργο και την επιρροή της Δημουλά.
Η Κική Δημουλά, γνωστή για την ποίησή της που αντλεί έμπνευση από τα σύγχρονα ελληνικά βιώματα και τον καθημερινό άνθρωπο, έχει αφήσει μια βαθιά σφραγίδα στην ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία. Η εκδήλωση προσφέρει μια ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν το έργο της, αλλά και να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η Δημουλά επηρεάζει τη νέα γενιά συγγραφέων.
Πρόγραμμα του Συνεδρίου
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συζητήσεις με διακεκριμένους λογοτέχνες και ακαδημαϊκούς, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, καθώς και εισηγήσεις που θα αναδείξουν διάφορες πτυχές του έργου της Δημουλά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν και να μοιραστούν τη δική τους λογοτεχνική εργασία που αντλεί επιρροές από την ποιήτρια. Κάθε συμμετοχή θα ενθαρρύνεται να εστιάσει στην προσωπική της οπτική για τη λογοτεχνία και το πώς αυτή μπορεί να διαμορφώσει τον κόσμο γύρω μας.
Σημαντικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες
Το συνέδριο είναι ανοικτό σε μαθητές και φοιτητές ηλικίας 15-25 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 20 Μαρτίου 2024. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν με βάση τη λογοτεχνική εργασία που θα υποβληθεί, καθώς και την αναλογία με το έργο της Κικής Δημουλά. Η διοργάνωση θα παρέχει επίσης πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον τους για τη λογοτεχνία.
Πραγματοποιώντας την Πολιτιστική Ανταλλαγή
Η διοργάνωση του συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη αποσκοπεί όχι μόνο στην αναγνώριση του έργου της Κικής Δημουλά αλλά και στην προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ νέων λογοτεχνών από όλο τον κόσμο. Μέσω του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εμπειρίες, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πιο πλούσιας και πολυδιάστατης λογοτεχνικής επικοινωνίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, θα υπάρχουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως αναγνώσεις ποιημάτων, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, που θα εμπλουτίσουν την εμπειρία των συμμετεχόντων. Η Κωνσταντινούπολη, με την πλούσια ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για έναν τέτοιο διάλογο.