www.thessalonikinews.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η αναγκαιότητα μιας δεοντολογικής προσέγγισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βαλένθια

9dbccfe77f542ddf5e0f85a8692ac081 no watermark
Κοινοποίηση

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες στη Βαλένθια

Στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βαλένθια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ο Σουηδός Πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον, καθώς και η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τεχνολογία, Henna Virkkunen. Αυτές οι επαφές επικεντρώθηκαν σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και τις πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Σουηδό ομόλογό του, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως η κατάσταση στην Ουκρανία και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων στην ΕΕ και εξέφρασε την ανάγκη συστηματικής προσέγγισης για την αντιμετώπισή τους.

Επιπλέον, αναδείχθηκε η ανάγκη προστασίας των ανηλίκων από τους κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα εργαλεία που έχει αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Προστασίας των Ανηλίκων από τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, τονίζοντας τη σημασία της εύρεσης ισορροπίας μεταξύ ρυθμιστικού πλαισίου και καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την Henna Virkkunen, ο Πρωθυπουργός συνέχισε να προβάλλει τη στρατηγική της Ελλάδας για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Υπογράμμισε ότι η χώρα διαθέτει μία ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική και έχει επιλεγεί ως μία από τις πρώτες επτά χώρες για την ανάπτυξη στα AI Factories της ΕΕ, προκειμένου να ενισχύσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον τομέα αυτό.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα εξασφαλίζει την προστασία των χρηστών, χωρίς ωστόσο να εμποδίζει την καινοτομία και την ανάπτυξη. Τέλος, κατά τη συνάντηση του με την κ. Μέτσολα, αναλύθηκαν θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας και οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την πολιτική συνεργασία και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυστρία Συνάντηση Ν. Δένδια με τον γενικό διευθυντή του ΙΑΕΑ και συνεργασία για τα drones των Belharra

user 3

Θεσσαλονίκη: Θεραπεία μέσω Ιπποθεραπείας σε Δομές και Φορείς

user 3

Αλλάζει όψη η παραλιακή δημοτική οδός της Γερακινής!

user 3